maanantai 3. helmikuuta 2014

Lomakuvia nro.2




Koh Samuilla tehtiin päiväretki vesiputoukselle. Kiivettävää oli melkoisesti ja huonossa maastossa, mutta oli se sen arvoista, kun pääsi pulahtamaan viileään vesiputouksen poukamaan.
 Nähtiin myös ronsuja. :)








Samuilla majoituimme kokonaisuudessaan viikon. Kun loput matkaseurueesta oli saapunut paikalle, muutimme Maenam beachilta Chaweng beachille, jossa muidenkin majoitus sijaitsi. Chaweng on Samuin suosituin ja vilkkain ranta, tosin aika rauhalliselta siellä vaikutti. Löysimme mukavan, siistin ja suht edullisen majoituksen The Room Chaweng hotellista. Hotellissa on rauhallinen sisäpuutarha, jossa voi istuskella aamiaisella tai iltaisin vaikka skipbo-korttia iskien. Seuraa meille piti hotellin pihassa asusteleva ja kovasti jutteleva Pentti eli Pena-kissa. :)



Huomasimme ostoksia tehdessä, että tavaroiden ja vaatteiden hinnat vaihtelivat hurjasti kaupan tai kojun sijainnin mukaan. Itänaapurimme suuren matkailuinnostuksen myötä, thaimaalaiset ovat huomanneet, että huonolla kielitaidolla ja paksulla lompakolla varustettu ja tinkauskulttuuria väistävä venäläisturisti on valmis maksamaan tuotteista huimiakin summia thaimaalaiseen halpaan hintatasoon nähden. Varsinkin hienoimpien luksusresorttien edustoilla sijaitsevat putiikit kannatti kiertää kaukaa tai sitten sai puoli tuntia taistella myyjän kanssa oikeasta hinnasta. Esimerkiksi paita, joka maksaa normaalisti 250 bahtia, yritettiin aluksi kaupata 900 bahtilla. Myös joissain ravintoloissa venäjänkielisissä menuissa oli kalliimmat hinnat kuin englanninkielisissä. Mielenkiinnolla odotan tapahtuuko Thaimaan hintatasolle kokonaisuudessaan jotain venäläisturismin kokoajan kasvaessa. 



Koh Samuin jälkeen siirryimme lautalla Koh Phanganin saarelle. Mutta siitä lisää seuraavassa päivityksessä ja lupaan, että se on viimeinen lomahehkutus... Ehkä.... ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti